Χριστουγεννιάτικες Ομαδικές Δραστηριότητες....για μεγάλα παιδιά!!!!

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα!
Το να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε μόνο χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην τάξη είναι κάτι συνηθισμένο, ξεπερασμένο (κατά τη γνώμη μου) και πολλές φορές υπάρχουν τάξεις που καμία διάθεση δεν έχουν να τραγουδήσουν...Ίσως μόνο ξενόγλωσσα τραγούδια, αλλά και πάλι δυσκολεύονται...
Πέρυσι, δοκίμασα τις παρακάτω ομαδικές δραστηριότητες στην Α' λυκείου και Γ' γυμνασίου και ομολογώ ότι επειδή η κάθε ομάδα είχε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, το ενδιαφέρον τους διατηρήθηκε αμείωτο και διασκέδασαν στο τελευταίο μας μάθημα πριν κλείσουμε για γιορτές!

Η προετοιμασία που έχετε να κάνετε είναι η εξής:
- Κάντε copy paste εικόνες και τα κείμενα από το παρακάτω έγγραφο (5 κείμενα και 5 εικόνες)
- Τυπώστε τις σελίδες
- Κόψτε τις σε μέγεθος περίπου Α5 και πλαστικοποιήστε τις έτσι ώστε στη μία μεριά να υπάρχει εικόνα και στην άλλη κείμενο με τις δραστηριότητες.
Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι...


- Κρατάτε στο μάθημα 2 τρίγωνα και 2 κουδουνάκια
 -Μοιράστε τα παιδιά σε ομάδες των 4-5 ατόμων και πείτε τους να διαλέξουν έναν που θα είναι υπεύθυνος να διαλέξει μια κάρτα βλέποντας τις εικόνες και να διαβάζει την εκφώνηση της δραστηριότητας κατά την παρουσίαση. (7 λεπτά)


- Δώστε στα παιδιά συγκεκριμένο χρόνο για να επεξεργαστούν και να προετοιμάσουν τις δραστηριότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξυπνητήρι, ή κάποιον άλλο έντονο ήχο για τη λήξη του χρόνου. (15 λεπτά)
- Με τυχαία σειρά, οι ομάδες παρουσιάζουν τις δραστηριότητες που τους έτυχαν. Σε κάποιες ομάδες υπάρχει και αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. (13 λεπτά)

- Στο τέλος, σαν επιβράβευση ή σαν αποχαιρετισμός μπορείτε να κάνετε "πρόβα" τα κάλαντα των Χριστουγέννων, ή κάποιο άλλο τραγούδι (κατά προτίμηση ελληνικό) και να λήξει ευχάριστα το μάθημα. (5 λεπτά)
Αφού έχουν μπει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, νιώθουν περισσότερο ομάδα από ότι στην αρχή του μαθήματος, έχουν χαλαρώσει και είναι πιο "ανοικτά" στο τραγούδι (αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα συμμετοχής σε αυτό).

Χριστουγεννιάτικες εικόνες για την πίσω όψη των καρτών μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Τα κείμενα με τις δραστηριότητες των ομάδων θα τα βρείτε ΕΔΩΩΩΩΩΩ !!!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Break the Ice activities για καλή σχολική χρονιά!.... x 3!

Ethnic vs Παραδοσιακή Μουσική- δραστηριότητα ακρόασης

Τζαζ Μάρτης 22