Εκπαιδευτικό υλικό/Ιδέες- Χρήσιμες διευθύνσεις!

             Έχετε υπόψη σας πόσοι καθηγητές μουσικής γυμνασίων (Middle School Music Teachers) στο διαδίκτυο μοιράζονται τις γνώσεις τους με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα???
             Θα σας παραθέσω χρήσιμα site και Blogspot τα οποία έχουν φτιάξει συνάδελφοι από διάφορα μέρη του κόσμου οι οποίοι προτείνουν, δημιουργούν βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό (κάποιες φορές πρέπει να πληρώσεις για να το "κατεβάσεις"...υπάρχουν και αρκετά δωρεάν φύλλα εργασίας όμως...μην απογοητεύεστε!) για το μάθημα της μουσικής στο γυμνάσιο (7th, 8th, 9th grades) , κάνουν ραδιοφωνικές μεταδόσεις (Podcasts) συζητώντας για θέματα μουσικής διδασκαλίας και δημιουργούν επιμορφωτικά βίντεο βάσει της εμπειρίας τους και των καλών πρακτικών που έχουν ήδη εφαρμόσει.

Μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλη (δωρεάν) και να λαμβάνετε ενημερωτικά Mail, να σας δίνονται δωρεάν φύλλα εργασίας, κωδικοί για εκπτώσεις στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα και να μαθαίνετε νέα στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης.

http://music-teacher-resources.com/ Ενδιαφέρον site...

http://www.mrsmiraclesmusicroom.com/    (μπορεί να είναι για την πρωτοβάθμια, έχει όμως ωραίες ιδέες και υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί και στο γυμνάσιο με αλλαγές)





https://midnightmusic.com.au/start-here/ ...για επιμόρφωση στην Μουσική Τεχνολογία

https://www.teacherspayteachers.com/   Απίστευτο υλικό!---δυστυχώς αρκετά τα πληρώνεις!...

https://nafme.org/   National Association for Music Education (περισσότερο ακαδημαϊκό πλαίσιο)

https://en.islcollective.com/ Αν και έχει πολύ υλικό για την αγγλική ως κύρια ή ξένη γλώσσα, εντούτοις έχω βρει πολλά τραγούδια με στίχους και ερωτήσεις ως δραστηριότητες ακρόασης που μπορούν να επεξεργαστούν/μεταφραστούν εύκολα (editables).

https://musescore.org/el  Το απόλυτο site για παρτιτούρες ξένων τραγουδιών!

https://www.eeme.gr/ η δική μας Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση με εκδόσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και εκπαιδευτικό υλικό! Μη διστάσετε να γίνετε μέλη!

Ασφαλώς στο pinterest γίνεται πανικός!!! Αρκεί να γράψετε λέξεις-κλειδιά και να περιηγηθείτε. Άπειρα φύλλα εργασίας (στα αγγλικά), ιδέες, προτάσεις, αφίσες, εικόνες, test, ασκήσεις ακόμη και παρτιτούρες!! Συνδεθείτε και φτιάξτε τους δικούς σας "πίνακες" με το υλικό σας το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε, να "κατεβάσετε" ή απλά να αντλήσετε έμπνευση! Σας παραθέτω κάποιους δικούς μου πίνακες με υλικό που με ενδιαφέρει για την τάξη της μουσικής 

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε κάποια ιδέα για το μάθημά σας, ένα κλικ σε κάποια από τις παραπάνω διευθύνσεις νομίζω θα σας δώσει έμπνευση και λύση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Break the Ice activities για καλή σχολική χρονιά!.... x 3!

Ethnic vs Παραδοσιακή Μουσική- δραστηριότητα ακρόασης

Τζαζ Μάρτης 22